Slični artikli

Opširnije o proizvodu

Označavanje kategorije filtra na sunčanim naočalama

Oznaka kategorije filtra se nalazi utisnuta na okviru iz oznake CE i broj filtra. Sunčani filtri za zaštitu očiju od sunca su razvrstani u pet kategorija prema CE.

Polarizirane leće (Polarised)

Polarizirani filteri pružaju veću udobnost u zonama sa visokom razinom reflektiranja svjetla (zgrade sa zrcalnim zidovima, voda, lagani pijesak, snijeg..) te bolju percepciju reljefa i kontrasta.

Na staklima je zalijepljena oznaka filtra

Polarised – polarizirajući filtar

Polarised 1.1. mm LENS – leća 1.1 mm sa polarizirajućim filtrom

Polarised polycarbonate – polikarbonatna leća sa polarizirajućim filtrom

Photocromic polarised– fotokromni polarizirajući filtar

NTX photocromic polarised – NTX fotokromni polarizirajući filtar

Naočale su sukladne standardima AS / NZS 1067-2003 i .

Korištenje

Sunčane naočale štite od od odbljeska i prirodnog sunčevog zračenje, te štite oči i od snijega, kiše i vjetra. Sunčane naočale nisu namijenjene za zaštitu od oštrih predmeta. Naočale nisu namijenjene za gledanje direktno u sunce, lampe za solarije, umjetne izvore UV zračenja i sl. Sunčane naočale nisu namijenjene za vožnju u uvjetima smanjene vidljivosti, noću.

Čišćenje i održavanje

Za očuvanje optimalnih karakteristika, potrebno je filtere na staklima oprati u slatkoj vodi i lagano brisati sa mekanom tkaninom. Blaga otopina sapuna, blaga otopina deterdženta za posuđe ili posebne tekućine namijenjene za pranje stakala naočala također se mogu koristiti za čišćenje i dezinfekciju. Nemojte trljati vodu sa stakla, nego samo mrlje ili ih ostavite da se osuše na zraku.

Čuvanje i transport

Za izbjegavanje oštećenja filtera, naočale uvijek spremajte u neoprenske kutijice. Mekana neoprenske kutijice za naočale su dizajnirane za zaštitu naočala od ogrebotina i nečistoća, te su plutajuće. Oštećeni filtri se uvijek trebaju zamijeniti sa istovjetnim filtrima (prema tipu i kvaliteti).